Minä ja tavoitteeni

Kuka?

K. Pennonen on 35 ikävuoden ylittänyt suomalainen, joka sai säästäväisyyttä korostaneen kasvatuksen. Eläminen tulojen sallimissa rajoissa iskostui selkärankaan pienestä pitäen, mutta ymmärrys rajoittui pitkään lähinnä tietoon määräaikaisten tilien korkeammasta korosta. Pankkien tileille ja niiden tarjoamiin aktiivisiin rahastoihin säästämistä ehdin harrastaa monta vuotta, sekä opintojen aikana että työuran alussa.

Kesällä 2016 koin jonkinlaisen taloudellisen heräämisen, ja varsinainen oppimatka tavoitteellisen sijoittamisen maailmaan on lähtenyt liikkeelle. Horisontti on laajentunut ainakin osake- ja asuntosijoittamiseen, sekä teorian että käytännön tasolla. Matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutus on onneksi tukena numeronpyörittelyn opettelussa.

Mitä?

Tässä blogissa on tarkoitus pitää kirjaa säästämis- ja sijoittamisprojektistani niin menestysten, pettymysten kuin kuukaudesta toiseen toistuvien tilanneraporttienkin osalta. Kirjallinen ilmaiseminen ja julkaiseminen tekee omasta projektista entistä konkreettisemman, ja anonyymiudesta huolimatta myös vaikeammin hylättävän....

Huomasin myös muita vastaavia blogeja löydettyäni, että kanssakulkijoiden matkojen seuraaminen on todella mielenkiintoista ja antaa pontta omillekin pyrkimyksille. Ehkäpä joku muu voi saada samanlaista kipinää omista mietteistäni.

Miksi?

Tavoitteeni, monien muiden bloggareiden tavoin, on irtautuminen ansiotyöstä huomattavasti ennen virallista eläkeikää. Pidän työstäni, mutta vaurastuminen antaisi vapauden keskittyä nykyistä enemmän niihin asioihin, joista pidän kaikkein eniten.

Toivottavasti knalli ei päädy suuhuni, toisin kuin nimimerkkini innoittajalla!