keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Säästö- ja sijoituskatsaus: 11/2017

Joulukuun alussa on ollut kaikenlaista menoa, joten marraskuun katsaus on viivästynyt. Tässä se nyt viimeinkin on:Muuttuvien menojen 500 €:n budjetti ylittyi hieman, mutta olen tyytyväinen. Kotiin tuli ostettua uusia mattoja ja Ruotsin matkaan meni hieman rahaa. Toisaalta olen aika yllättynyt, ettei bensaan mennyt tuon enempää. Taisin tankata juuri lokakuun lopussa, ja nyt tuli sitten pärjättyä yhdellä täydennyksellä :)

Kuukausi meni arvopaperimarkkinoilla heikosti, ja salkun arvo laski monta prosenttia. Jatkuvien miinuslukujen näkeminen alkoikin vähän tympiä...! Nettovarallisuuden hyvässä kehittymisessä auttoi kuitenkin pari harrastusten puolella tekemääni myyntiä, sillä en ollut aikaisemmin laskenut myytyä tavaraa varallisuuteeni.

Osakepuolella ostin lisää Nokiaa, jota on saanut alennusmyynnistä (ja se on laskenut edelleen....). USA:n osinkoja tuli muutaman euron verran. Nordean suhteen tein "veroveivauksen", eli myin noin 300 € tappiolla olleet osakkeeni ja ostin niitä seuraavana päivänä hieman enemmän takaisin. Nämä luovutustappiot voi vähentää muista pääomatuloista (ja pienentää siten maksettavan veron määrää), kunhan ei samana päivänä osta takaisin vaan altistaa itsensä aidolle markkinariskille jättämällä hieman väliä myynnin ja oston väliin.

Passiivisiin rahastoihin meni kuukausisäästösummat sekä Seligsoniin että Nordnetiin. Jälkimmäiseen hieman normaalia enemmän kahteen otteeseen ostettuna, kun taas Seligsonin viidestä rahastosta tiputin yhden pois (Pharmaceuticals) sen heikon menestyksen takia.

Aivan kuukauden lopussa bongasin hyvän sijoitusasuntokohteen, kävin katsomassa sitä ja tein hankkimani lainalupauksen turvin tarjouksen, joka meni läpi. Tästä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti