tiistai 3. lokakuuta 2017

Säästö- ja sijoituskatsaus: 9/2017

Syyskuu tarjosi alkukuussa ulkomaan matkan päätöksen, ja loppukuussa vielä kesälämmön viimeiset rippeet. Nyt voidaan sitten asettua värjöttämään ja odottamaan talvea pitkät kalsarit tukevasti jalassa :) Tässä kuukauden muuttuvat menot:


Noin 500 euron muuttuvien menojen budjettini ylittyi -- taas -- muttei läheskään yhtä pahasti kuin kesäkuukausina. Eli "getting back on track". Osasyy ylittymiselle oli hulppea ravintolaan mennyt summa, joka koostui pitkälti matkaporukalle tarjoamastani illallisesta. Autoon meni vain tankillinen bensaa, joka ei ole vielä huvennut edes puoleen; hyvät kelit ovat mahdollistaneet virkistävän työmatkapyöräilyn ja siten myös kustannussäästöjä hyötyliikunnan ohessa.

Viimeiset 12 kk huomioon ottava liukuva säästö on ollut jo jonkin aikaa hieman yli 20 000 eurossa, joka on budjetin mukainen tavoitteeni. Saan sen osalta olla oikein tyytyväinen. Uutta taloudenhoitoa on nyt kestänyt hieman yli vuoden, ja varallisuuden kehittymiskäyrässä näkyykin selkeä muutos elokuussa 2016. Tämä siis toimii.

Ja sitten tavanomainen liturgia kuukauden säästämisistä ja sijoittamisista: automaattiset kuukausisäästöt jatkuivat normaaliin malliin jne jne. Esimerkiksi viime kuun katsauksesta tarkemmin :) Rahastoissa tuli kuukauden alkupuolella turpiin, loppukuusta oli näkyvissä nousua.

Tein kuukauden aikana kaksi suoraa osakeostoa: Suomen Hoivatiloja ja Nordeaa yhteensä runsaalla 2 400 eurolla. Tätä kirjoitettaessa edellinen on miinuksella, jälkimmäinen plussalla. Astuin lisäksi tuntemattomille vesille merkitsemällä 200 Terveystalon osaketta. Sen anti on ensimmäinen, johon olen osallistunut, ja ajattelin että stabiilin yhtiön osakkeella olisi hyvä "harjoitella". Katsotaan sitten, myynkö heti pois vai jääkö pitkään salkkuun, kuten jargontermi kuuluu.

Menossa olevalle uudelle kaudelle 9/2017-8/2018 pitäisi vielä kehittää uudet tavoitteet. Ainakin sijoitusasunnot ovat olleet taas mielessä (nykyisillä kahdella menee hyvin), ja olen menestyksekkäästi kilpailuttanut kaksi pankkia lainatarjouksen osalta. Tästä enemmän, kunhan saan aikaiseksi kirjoittaa. Hyviä pimeneviä syysiltoja kaikille säädyille!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä! Seuraavat matkakohteet on jo päätetty, kunhan nyt vaan löytäisi edullisen toteutuksen.

      Poista