lauantai 1. huhtikuuta 2017

Säästö- ja sijoituskatsaus: 3/2017

Aprillipäivä on koittanut, mutta ajattelin kuitenkin katsauksen puitteissa pysyä raa'asti totuudessa! :) Maaliskuun 2017 muuttuvat menot olivat tällaiset:


Tavoite n. 500 €:n muuttuvista menoista meni maaliskuussa aivan harakoille, lähinnä hammaslääkäri- (suurin osa terveysmenoista) ja hierojakustannusten (muut menot) vuoksi. Mutta kuten viime kuun loppukaneetissa tuli todettua, elämää on elettävä tässä ja nyt, joten jos on jotakin tärkeää hoidettavaa niin sitten sitä hoidetaan mahdollisuuksien puitteissa eikä kitkuteta säästämisen takia.

Tulopuolella kuukausi oli hyvä, sillä normaalin palkan lisäksi tilille kilahti vielä firman vuosibonus, joka toki jäi taas kerran kaikkien työntekijöiden toiveita pienemmäksi.... Niinpä säästöprosentti on isommista menoista huolimatta tavoitetasolla. Osinkoja tuli vaatimattomasti 37 €:n verran (Kone ja Qualcomm), mutta on sekin aloittelevalle sijoittajalle jotain. Huhtikuussa on luvassa lisää Suomi-osakkeiden osinkoja.

Maaliskuun aikana ei tullut tehtyä suoria osakekauppoja, mutta automaattinen kuukausisäästäminen Seligsonin ja Nordnetin rahastoihin/ETF:iin (molempiin 5 x 150 €) jatkui.

Nordnet ilahdutti tämän viikon lopulla ilmoittamalla elokuun loppuun asti kestävästä kampanjasta, jossa kotimaisia pörssiosakkeita voi ostaa 200 euroon asti 99 sentin kaupankäyntikuluilla. Näiden max. 200 €:n kauppojen määrää ei ole rajoitettu. Kulut ovat siis minimissään 0,5 %, mikä on jopa Nordean 1 %:n kattoa parempi. "Bonuksena" tällaiset pienet ostokset lasketaan mukaan seuraavan kuukauden kaupankäyntitasoa (ja siten -kuluja) määriteltäessä.

Projektini kokonaistilanteen päivitys tarjosi myös ilahduksen aiheen, sillä kokonaisvarallisuuteni saavutti maaliskuussa 100 000 €:n rajapyykin. Asuntovarallisuuden osuus on n. 63 % (oma asunto 45 %, sijoitusasunto 18 %), suorissa osake-/ETF-sijoituksissa on 12 %, erilaisissa rahastoissa on 19 % ja loput varallisuudesta on käteisenä. Siirtyminen aktiivisista rahastoista passiivisiin rahastoihin ja osakesijoituksiin on lisäksi edennyt hyvin projektin alettua. Tästä on siis hyvä jatkaa opettelua.

8 kommenttia:

 1. Onnittelut 100k€ saavutuksesta! Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, vuosibonus onneksi auttoi. Saa nähdä miten käy huhti- ja toukokuussa kun vakuutusmaksut iskevät päälle, ehkäpä olisi aika kilpailuttaa taas.

   Poista
 3. Kun on hyvät tulot niin ei menotkaan haittaa niin paljoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se on, toki bonukset "pelasti" tällä kertaa... :)

   Poista
 4. Erittäin kohtuulliset menot silti, etenkin tuo ruokapuolikin :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei paha yhden hengen taloudelle. Tosin työpaikkalounaiden lounasseteliosuus ei ole noissa menoissa mukana, mutta tulopuolta ne tietenkin vähentävät. Anyway, aavistuksen verran siis optimistinen ruokalukema :)

   Poista